Soverom – interiørtrender 2023

Soverom – interiørtrender 2023

Aktuelt

1. februar 2023

Frisk opp soverommet med lekre sengetøy, lette gardiner og nostalgiske detaljer. Nå skal våren inn på soverommet! Dette er årets interiørtrender på soverommet.

Å komme inn på et koselig og lunt soverom er en herlig følelse. En stor og myk seng som er redd opp med sengetøy i musselin eller lin, gir deg en god natts søvn. For å skape et rom med rolig atmosfære bør du skape et rom med lune materialer, varme og kalde farger og riktig belysning.

Gardiner lag på lag

Gardiner bidrar til å skape et lunt og koselig soverom. Etter mange år med en minimalistisk stil er gardiner nå fullt tilbake. Gjerne i materialer som lin eller bomull. Kombiner gjerne mønstret gardiner og ensfargede i matchende farger. Gardinene kan henges i skinner i taket i flere lag for en luksuriøs-hotell-følelse, noe som også er praktisk med tanke på solskjerming og innsyn.

Naturlige materialer

Trenden med boucle, særlig på puter, sofaer og spisestoler fortsetter. En kombinasjon med en stol eller puff i boucle med en pyntepute i skinn gir materialkompleksitet på soverommet. Andre klassiske tekstilmaterialer som lin, ull og musselin vil vi også se mye av i trendbildet. Mønstre og broderier henter frem det nostalgiske og gjør soverommet mer personlig.

Soverom interiør 2023 sofa boucle

Møbler i boucle som denne brune sofaen er en tydelig interiørtrend i 2023.

Farger

Blått, nyanser av oransje og fersken og brun/beige kommer det mye av fremover. Spesielt i interiør detaljer som kan pynte opp soverommet. På vegger og tak holdes fargene lyse i pastellfarger eller i grå-beige toner.

Tepper er tilbake

Etter mange år med en minimalistisk stil, er teppene virkelig tilbake i år. Teppe på gulvet enten løst eller vegg-til-vegg i duse farger gir soverommet en lun, luksus-følelse. Ved å velge et teppe i en ton-i-ton-farge med sengetøy og lange gardiner fra taket, vil soverommet få en god og rolig atmosfære. Det kommer også løse tepper i friske rosa og fersken-farger som gjør soverommet lett og lekent.

Soverom med lamper fra takpendel

Lamper som henger

Belysning er viktig på et soverom. En tydelig trend er lamper som henger fra taket og «svever» over nattbordet, det er både lekkert og praktisk. Det kommer også mange lekre lamper som er inspirert av naturen og soppriket.

Nostalgiske detaljer

Keramikk pyntegjenstander i farger som kongeblå, lyseblå og grønt, gjerne i kombinasjon med skinn, er en interiørtrend dette året.

Plassbygde møbler

Plassbygde møbler som en bokhylle eller nattbord er en interiørtrend vi kommer til å se mye av i 2023. Det er funksjonelt og praktisk. Skreddersydde løsninger gir soverommet et personlig preg og sørger for praktisk oppbevaring.

Interiørtrender for soverommet 2023

  • Lamper over nattbordene, pendel fra taket.
  • Inspirasjon fra naturen, blant annet interiør og lamper med inspirasjon fra soppriket.
  • Møbler i tre, gjerne plassbygde hyller og nattbord.
  • Sengetøy, puter og gardiner i naturmaterialer som musselin, boucle, lin og skinn.
  • Interiør detaljer i blått, oransje, fersken og brun.

Relaterte artikler

Interiørtrender 2023 – nye farger fra Jotun

Interiørtrender 2023 – nye farger fra Jotun

  • Aktuelt
  • Interiør
Innred med planter – interiørtrender 2023

Innred med planter – interiørtrender 2023

  • Aktuelt
  • Interiør