Innvendig solskjerming – interiørtrender 2021

Innvendig solskjerming – interiørtrender 2021

Aktuelt

20. november 2020

Innvendig solskjerming er viktig for å skape et godt bomiljø. Vi har tatt en titt på de ulike trendene, og kommer her med tips til når du skal gå til innkjøp av solskjerming til ditt hjem.

Dekorative og funksjonelle løsninger

Solskjerming bidrar til å skape et godt inneklima. Det skjermer for både sola og innsyn, i tillegg til at det er en viktig del av interiøret og helhetsinntrykket av hjemmet ditt. Det finnes et rikt utvalg solskjermingsløsninger. Både dekorative løsninger, som inkluderer tradisjonelle gardiner og liftgardiner, samt de funksjonelle løsningene som plissé og persienner. Hvilken type solskjerming man ønsker vil ofte være avhengig av stil, rom og vinduer. Lange flotte gardiner kan være den perfekte løsningen i stua, samtidig som du kanskje foretrekker plisségardiner på badet og soverommet.

Trendy hotellgardiner

Tekstiler bidrar til å skape en varme og lun stemning i hjemmet, og det er ingen tvil om at gardiner er i vinden for tiden. Vi har tatt en prat med Rikke Toftdahl, innehaver av RT Interiør, en lokal interiørbutikk på Holtet, som har spesialisert seg på skreddersydde solskjermingsløsninger. En av de største trendene på gardinfronten om dagen er lange gardiner som strekker seg fra tak til gulv, og som gir deg den eksklusive hotellfølelsen hjemme.

Vi selger veldig mye av gardinskinner som festes i taket. Her bruker vi ofte en liftgardin eller en tynnere gardin på innsiden som kan trekkes for når det er behov for det, og så har du tykkere gardiner på utsiden.

Ved å legge til en tynnere gardin får du muligheten til å ha flotte og tykke gardiner uten å føle deg innestengt når du trekker for.

Vi tok en prat med Rikke fra RT Interiør etter at hun hengte opp spesialsydde gardiner til vårt nybygde boligprosjekt i Kåres vei 22.

Like gardiner til ulike stiler

Trenden med hotellgardiner kan passe til ulike stiler og målgrupper. I Kåres vei 22 har vi nylig bygget ferdig fire flotte familieboliger som vi har gitt to ulike interiørstiler. Selv om stilene er ulike, har vi valgt å gå for samme hotellstil på gardinene, noe som viser hvor allsidig denne trenden er. I den ene boligen har vi skapt et lyst og varm uttrykk med lyse vegger, dører, kjøkken og bad, mens i den andre boligen har vi kjørt en mer moderne og edgy stil med mørke dører, og mørke detaljer på bad og kjøkken. I begge boligene har vi fått sydd opp spesialtilpassede gardiner fra RT Interiør som passer de individuelle interiørstilene i boligene.

Skap uttrykket du ønsker ved hjelp av fòring

Har du funnet drømmegardinen, men er redd den ikke skjermer nok? – Gardiner kan fóres med ulike type fór til ulike bruksområder og for å gi ulike typer uttrykk, sier Rikke. – Ser du for eksempel et fint lyst stoff som du ønsker å bruke på soverommet kan dette fóres med et lystett fór slik at det blir nok skjerming, tipser hun.

Gardiner kan fóres med ulike type fór til ulike bruksområder og for å gi ulike typer uttrykk

Funksjonelle løsninger

Ønsker du god skjerming når sola skinner på sitt varmeste, eller har du et rom du ønsker å skjerme helt for innsyn? Da kan funksjonelle solskjermingsløsninger som persienner og plisségardiner være et godt alternativ. Innen funksjonelle løsninger er spesielt plisségardiner populære for tiden. Plissègardiner er effektive på skjerming av både sol og innsyn, samtidig som de ser pene ut, og gir et rent uttrykk til boligen. I tillegg er det praktisk at du kan trekke de opp/ned avhengig av hvor du ønsker lyset skal komme fra. Ønsker du for eksempel lys fra den øverste delen av vinduet kan du trekke plissegardinene ned slik at du får skjermet den nederste delen for innsyn. På den måten får du god kontroll over lyset du slipper inn. Et smart tips når det kommer til skreddersydde plisségardiner, er løsningen til vindusleverandøren NorDan. Vi bygger ofte hus med vinduer fra NorDan. Her står vindusnummeret diskret skrevet på vinduskarmen slik at du enkelt kan bestille helt korrekt tilpassede solskjermingsprodukter som persienner og plisségardiner uten å behøve å måle vinduet selv. På prosjektene våre der vi bruker NorDan kan dette ofte bestilles gjennom tilvalg via våre samarbeidspartnere.

Les mer om RT Interiør her og NorDan her.