Interiørtrender 2023 – nye farger fra Jotun

Interiørtrender 2023 – nye farger fra Jotun

Aktuelt

31. august 2022

Jotun LADY har gitt ut sitt nye fargekart for 2023. Vi har tatt en prat med fargeekspert Tale Henningsen, Kreativ Leder i Fargerike, for å høre hva hun synes om Jotuns nye farger. Bli kjent med fargekartet her, og se hvilke farger Tale anbefaler til hvilke rom.

Tale Henningsen som smiler

Tale Henningsen er kreativ leder  i Fargerike og deler her sine tanker om de nye fargene til Jotun for 2023.

Tidløse farger i tre fargepaletter

Årets fargekart heter STORIES og består av tre unike fargepaletter. – Fargekartet er vakkert med nye, spennende farger, forteller Tale. – Felles for de tre stilretningene er at de inneholder farger som er tidløse og ikke definert av trender. Det er det myke og behagelige som dyrkes i alle palettene, sier hun.

Palett 1: Serene Presence

Fargepaletten Serene Presence - Jotuns nye farger for 2023

– I denne paletten kommer enkelheten frem. Med fargene Jotun 20186 Lavender Touch, Jotun 1931 Kokos og Jotun 10678 Space får vi luftige rom. Med pastellfargene Jotun 2489 Bella, Jotun 1520 Cheerful Peach, Jotun 8087 Vårluft og Jotun 7038 Dusk Green skal vi føle oss klare og fokuserte. Dette er en spennende vri på farger vi ikke har sett på en stund, sier Tale.

Palett 2: Naturally grounded

Fargepaletten Naturally Grounded - Jotuns nye farger for 2023

– Her er det den vakre naturen rundt oss som er i fokus. Dette er harmoniske og dempede naturtoner. De grønne tonene Jotun 1109 Lysning, Jotun 8163 Urtehage og Jotun 8575 Natural Green er heltene i paletten. Paletten inkluderer i tillegg de rolige og myke fargene Jotun 1536 Burnt Ochre, Jotun 12123 Contemporary White, Jotun 11012 Rustic Brown og Jotun 1276 Soft som gir oss en herlig følelse av høst, sier Tale.

Palett 3: Curated living

Fargepaletten Curated Living - Jotuns nye farger for 2023

– Paletten Curated Living har farger som virkelig kan skape det unike og personlige uttrykket. Fargene er todelte; på den ene siden de tre sterke røde fargene Jotun 20208 Poetry Red, Jotun 2951 Sophisticated Red og Jotun 20207 Statement Red mot naturlige dempende toner på den andre siden, som har fått navnene Jotun 12080 Soft Radiance, Jotun 0486 Silke, Jotun 10430 Dempet Savanne og Jotun 5530 Collected Blue, forklarer Tale.

Tales favoritter blant Jotuns nye farger

– Personlig likte jeg godt paletten Curated Living. Jeg har akkurat malt over mitt røde kjøkken, så jeg angrer litt nå, smiler hun. – Men kanskje et annet rom kan få en vakker rød overflate? Og så må jeg si at min absolutte favoritt er nok fargen Jotun 5530 Collected Blue. Blått passer jo overalt og denne delikate og rolige blåfargen er veldig vakker, forteller Tale.

Fargen Jotun collected blue

Hvilke farger passer til hvilke rom?

Det kan være vanskelig å bestemme seg for hvilke farger man skal ha i hvilke rom. Her er det mye å ta hensyn til, blant annet hvilke følelser man ønsker rommet skal gi. Vi spurte derfor Tale hvilke av fargene fra fargekartet som passer til hvilke typer rom i boligen. Her er hennes forslag:

Farge til gangen

– Jeg ser for meg at Jotun 2489 Bella er en farge som egner seg godt i en gang. Dette er en farge med mye kraft. Den gir en fin «velkommen til oss»-følelse!, sier Tale.

Fargen Jotun Bella som passer til gangen

Farger til soverom

– Til soverommet vil fargen Jotun 11012 Rustic Brown passe godt. Og for å sikre deg en rolig natt; mal taket i fargen Jotun 1276 Soft, anbefaler hun.

Farger til soverom 2023

Farger til kjøkken

– Jotun 1536 Burnt Ochre er en farge som vil være flott på kjøkkenet. Og med innredningen i fargen Jotun 1931 Kokos blir uttrykket komplett, forteller fargeeksperten.

Farger til kjøkken 2023

Farger til stue

– Til stuen anbefaler jeg fargen Jotun 2951 Sophisticated Red, med detaljer i den hvite fargen Jotun 0486 Silke. Disse fargene er nydelige sammen og gir et unikt uttrykk, sier Tale.

Farger til stue 2023

Farge til store rom

– Fargen Jotun 7038 Dusk Green er en farge som er både frisk og rolig, og vil være perfekt til store rom, forteller hun.

Fargen Jotun Dusk green som passer til store rom 2023

Farge som passer til flere rom

– Ønsker du samme farge i flere rom i boligen din? Jotun 8087 Vårluft er en livlig og energirik farge som jeg tenker vil passe godt på flere rom, sier Tale.

Fargen Jotun vårluft som passer til flere rom 2023

Hvilken farge blir mest populær i 2023?

– Dette er vanskelig å si, ler Tale. – Det er utrolig mange fine farger her. Men jeg tenker en god kandidat kan være fargen Jotun 8575 Natural Green, avslutter Tale.

Fargen Jotun Natural Green fargetrend 2023

Fargemuligheter når du kjøper en prosjektert bolig

Kjøper du en prosjektert bolig av Opsahl Bolig står du fritt til å velge hvilke farger og kombinasjoner du ønsker i ditt hjem. Dette velges i tilvalgsprosessen. Det er her viktig å tenke gjennom hvilket helhetlig uttrykk du ønsker ditt hjem skal gi. Lag gjerne moodboards med fargene du ønsker å bruke, samt utvalgte møbler og interiørartikler. Slik kan du få et inntrykk av hvordan stemningen i boligen blir, og sikre at de ulike elementene passer sammen.

Se Jotuns fargekart for 2023 her.

Toppbilde: LADY/Jotun A/S

Relaterte artikler

Interiørtrender 2024 – nye farger fra Jotun LADY

Interiørtrender 2024 – nye farger fra Jotun LADY

  • Aktuelt
  • Interiør
Hvorfor kjøpe en nybygget bolig

Hvorfor kjøpe en nybygget bolig

  • Aktuelt