Tilvalg ved boligkjøp

Tilvalg ved boligkjøp

Aktuelt

12. januar 2022

Hvis du kjøper et nybygg tidlig i prosessen, får du en unik mulighet til å gjøre tilvalg slik at boligen blir akkurat slik du drømmer om.

Når vi prosjekterer en bolig lager vi en standardleveranse i forhold til eksempelvis parkett, fliser, farge på veggene, kjøkken, bad og lignende. I tilvalgsprosessen kan du her oppgradere og velge andre farger og materialer som passer din stil. Vi har snakket med Opsahl Boligs interiøransvarlig, Heidi Mjelva, som gir oss sine beste tips til tilvalg ved boligkjøp.

Mange valg ved kjøp av bolig

Det er viktig å tenke gjennom familiens behov før man gjør tilvalgene. Funksjonalitet på kjøkken og i baderom er det viktigste å ta stilling til i en tilvalgsprosess. Det er rom som er kostbare og tidkrevende å endre i etterkant. Ifølge Prognosesenteret bytter nordmenn kjøkken i snitt hvert 20. år.

Heidi anbefaler å ta varige og tidløse valg. – Man kan alltids endre farger på veggene, men gulv, fliser, dører, lister og lignende er også noe som kan kreve litt mer å endre i ettertid. Tidsfristen for å gjøre tilvalg blir satt av entreprenør. Kommer man tidlig inn i prosessen har man bedre tid på å gjøre de viktige valgene.

Bærekraftige valg

Det er viktig for Opsahl Bolig å ta gode valg når det kommer til miljø og bærekraft. Opsahl Bolig bestreber å gjøre de riktige valgene av standard produkter og leverandører. Alle våre samarbeidspartnere kan tilby miljøvennlige produkter i tilvalgsprosessen.

Bruk tiden godt

Bruk tiden mellom kontraktinngåelse og tilvalgsprosessen godt. Her er Heidis tips til hvordan man kan forberede seg til tilvalgsprosessen:

 

 

Hvilke tilvalg kan du gjøre?

Innendørs
Bad, kjøkken, planløsning, elektrisk, dører/lister, garderobe, peis, fliser, gulv/parkett, trapp og fargevalg på maling. Man kan endre det meste innvendig av produkter mot kostnad.

Utendørs
Man kan gjøre tilvalg på det elektriske (spotter og utelys), doorman og i noen tilfeller ytterdør og platting.

Ved signering av tilvalgsliste har man gjort et endelig valg. Tilvalgsfaktura fra entreprenør betales i forbindelse med oppgjøret til megler, via megler før overtagelse.

Forbrukerrådets sjekkliste for boligkjøp finner du her.

Relaterte artikler

Hvorfor kjøpe en nybygget bolig

Hvorfor kjøpe en nybygget bolig

  • Aktuelt
Hvordan finne drømmeboligen?

Hvordan finne drømmeboligen?

  • Tips og triks