Hvordan finne drømmeboligen?

Hvordan finne drømmeboligen?

Tips og triks

21. desember 2021

Det å kjøpe en ny bolig er kanskje den største investeringen du kommer til å gjøre. Her får du noen tips på veien til å finne din drømmebolig.

Pass på at du har finansieringen i orden

Det første steget på veien til å finne seg en ny bolig, er å vite prisen man kan betale for boligen. Ingenting er så kjipt som å begynne å se på boliger og drømme seg bort, for så å finne ut at du ikke får et finansieringsbevis som er høyt nok. Snakk med banken og pass på at du har finansieringen i orden.

Hvilke ønsker har du til boligen?

Det er mye som skal tenkes på når du er på boligjakt. Hvor stor bolig ønsker du deg? Hvor mange rom? Skal det være balkong/terrasse eller annet uteområde? Ønsker du deg hus eller leilighet? Nå som finansieringen er i orden er det en god idé er å sette seg ned og skrive ned alle ønsker du har til boligen. Først en liste over hva du krever av en ny bolig og så en liste med ”kjekt å ha”. Så starter den morsomme jakten!

Hvilke ønsker har du til nærområdet?

Har du spesifikke preferanser på hvor du ønsker å bo er dette et godt sted å starte. Gjør deg kjent med nærområdet og hvilke avstander det er til eksempelvis barnehager, skoler, nærbutikker og kollektivtransport og bruk dette som et utgangspunkt når du ser etter boliger.

Nybygg eller bruktbolig?

Hvilken standard ønsker du på din nye bolig? Kjøper du nybygget bolig får du moderne standard og du slipper blant annet kostnader ved å pusse opp. Her får du en oversikt over fordelene ved å kjøpe en nybygget bolig kontra bruktbolig.

Finn boligen du ønsker deg

Det er ulike måter å finne boligen som er perfekt for deg. Gode søkemotorer som finn.no er praktisk å bruke for å få en oversikt over hva som er ute i markedet. Men hva med alle boliger som er planlagt eller startet bygget, men som ikke ligger ute til salgs enda? Vi anbefaler å ta en prat med oss dersom du ønsker en nybygget bolig og liker boligene og områdene vi bygger i. Vi har til enhver tid spennende prosjekter under regulering og oppføring som enda ikke er lagt ut for salg. Kanskje vi har noe som passer nettopp deg som ikke er lagt ut enda? Se våre kommende prosjekter eller ta kontakt med oss her.

Forbered deg godt før visning

Har du funnet en bolig du er interessert i? Sett deg ordentlig inn i prospekt og annen informasjon du finner om boligen og området, og tenk ut hvilke spørsmål du ønsker svar på om boligen. Dra så på visning og gjør deg godt kjent med boligen. Ved å være godt forberedt får du svar på det du lurer på og det er lettere å ta et valg som føles riktig for deg. Og før du vet ordet av det har du funnet din drømmebolig og kjøpt deg ditt nye hjem.

Relaterte artikler

Hvorfor kjøpe en nybygget bolig

Hvorfor kjøpe en nybygget bolig

  • Aktuelt
Overtakelse av nytt hus – dette bør du huske på

Overtakelse av nytt hus – dette bør du huske på

  • Tips og triks