Hvorfor kjøpe en nybygget bolig

Hvorfor kjøpe en nybygget bolig

Aktuelt

10. januar 2022

Å flytte inn i en splitter ny bolig gir en helt egen følelse. I tillegg er det flere gode fordeler. Her redegjør vi for de viktigste grunnene til å velge nybygg.

 

Flytt rett inn

Kjøper du nytt får du en nøkkelklar bolig der du kan flytte rett inn, og det beste av alt; ingen har bodd der før deg. Du trenger ikke tenke på oppussing på mange år, for alle overflater og innredninger er nye og moderne.

 

Høye krav og standard gir trygghet

Utbyggere forholder seg til ulike tekniske krav og byggestandarder når nye boliger bygges. Ved å kjøpe nytt vet du at boligen er oppført etter de nyeste standardene og følger kravene som foreligger. De tekniske kravene omhandler blant annet bedre isolasjon, balansert ventilasjon, vannbåren varme, flere e-uttak, høyere krav til brannsikkerhet m.m.  Dette gir en trygghet til deg som kjøper.

Få boligen tilpasset deg og dine ønsker

Kjøper du boligen før den er ferdigstilt har du mulighet til å være med å påvirke hvordan den blir. Vi har ulike tilvalgsmuligheter, som vil si at du får være med i prosessen når det gjelder blant annet material- og fargevalg. Vi prøver alltid å møte kjøper så langt på vei som mulig slik at boligen blir slik du ønsker.

 

Lave omkostninger ved kjøp av nybygg

Ved å kjøpe en nybygget bolig betaler du kun 2,5 % dokumentavgift på tomteverdien, i stedet for på hele kjøpesummen som ved kjøp av bruktbolig. Dette gir vesentlig lavere kjøpsomkostninger.

 

Miljøvennlig

Myndighetene har satt visse miljøkrav for alle nye bygg som bygges. Nye boliger har derfor mer miljøvennlige standarder enn bruktboliger. Vi i Opsahl Bolig har et sterkt fokus på miljø og har derfor satt oss selv enda strengere miljøkrav enn myndighetene. Boligene vi bygger bruker derfor mindre energi enn både bruktboliger og andre nybygg.

Ettårsbefaring og reklamasjonsrett

Vi i Opsahl Bolig tar en befaring etter ett år for å sjekke at alt er i orden med din nye bolig. Eventuelle feil som avdekkes vil bli rettet. I tillegg har du som kjøper av ny bolig en lovfestet garanti og reklamasjonsrett på fem år. Dermed har du mye bedre rettsvern enn ved kjøp av bruktbolig.

 

Start med blanke ark

Følelsen av å flytte inn i sin egen, splitter nye bolig er trolig langt mer verdt enn du tror. Ingen hakk i parketten eller spikerhull i veggene gjør at du starter med helt blanke ark.

Ønsker du å kjøpe ny bolig? I Opsahl Bolig streber vi etter å alltid levere godt faglig håndverk og boliger som skal leve i generasjoner. Vi har til enhver tid flere spennende boligprosjekter under utvikling

Relaterte artikler

Hvordan finne drømmeboligen?

Hvordan finne drømmeboligen?

  • Tips og triks
Tilvalg ved boligkjøp

Tilvalg ved boligkjøp

  • Aktuelt
  • Tips og triks