Hvorfor kjøpe en nybygget bolig

Hvorfor kjøpe en nybygget bolig

Aktuelt

10. oktober 2022

Å flytte inn i en splitter ny bolig gir en helt egen følelse. I tillegg er det flere gode fordeler, som lavere strømkostnader og lave omkostninger. Her redegjør vi for de viktigste grunnene til å velge nybygg.

9 grunner til å kjøpe en nybygget bolig

 • Flytt rett inn – uten oppussing
 • Høye krav og byggestandarder gir trygghet
 • Få boligen tilpasset deg og dine ønsker
 • Fokus på miljøvennlige løsninger
 • Energieffektive boliger gir lavere strømkostnader
 • Mer forutsigbar økonomi
 • Lave omkostninger
 • Ettårsbefaring og reklamasjonsrett
 • Start med blanke ark

Flytt rett inn – uten oppussing

Kjøper du nytt får du en bolig du kan flytte rett inn i. Og det beste av alt; ingen har bodd der før deg. Du trenger ikke tenke på oppussing på mange år, for alle overflater og innredninger er nye og moderne. Kjøper du nybygg er kjøpsprosessen en litt annen enn ved bruktbolig. Bli kjent med kjøpsprosessen for nybygg her.

Høye krav og byggestandarder gir trygghet

Utbyggere forholder seg til ulike tekniske krav og byggestandarder når nye boliger bygges. Ved å kjøpe nytt vet du at boligen er oppført etter de nyeste standardene og følger kravene som foreligger. De tekniske kravene omhandler blant annet bedre isolasjon, balansert ventilasjon, flere el-uttak, høyere krav til brannsikkerhet med mer. Dette gir en trygghet til deg som kjøper. I tillegg har vi i Opsahl Bolig vår egen kvalitetsstandard utover myndighetskrav, for å sikre våre kunder boliger av god kvalitet.

Få boligen tilpasset deg og dine ønsker

Kjøper du boligen tidlig i byggeprosessen har du mulighet til å være med å påvirke hvordan den blir. Vi har ulike tilvalgsmuligheter, som vil si at du får være med i prosessen når det gjelder blant annet material- og fargevalg. Vi prøver alltid å møte kjøper så langt på vei som mulig slik at boligen blir slik du ønsker.

Fokus på miljøvennlige løsninger

Myndighetene har satt visse miljøkrav for alle nye bygg som bygges. Nye boliger har derfor mer miljøvennlige standarder enn bruktboliger. I tillegg søker vi i Opsahl Bolig å finne Svanemerkede produkter så langt det lar seg gjøre på prosjektene våre. Dette innebærer at maling, parkett, kjøkken og eventuelle hvitevarer er Svanemerkede, eller har andre miljøsertifiseringer. I tillegg har vi strenge krav til våre underleverandører utover myndighetskrav. Dette går på krav til kildesortering, gjenbruk og utslipp fra fossile drivkilder.

Energieffektive boliger gir lavere strømkostnader

De fleste av våre hus leveres med bergvarme med vannbåren gulvvarme, balansert ventilasjon og ekstra isolerte vinduer. Boligene vi bygger er mer energieffektive enn bruktboliger og krever dermed vesentlig mindre strøm. Dette medfører lavere strømkostnader. Du får et bedre isolert hjem med lavere oppvarmingskostnader sammenlignet med eldre boliger som ikke er like energieffektive.

Mer forutsigbar økonomi

Kjøper du en bruktbolig kan det dukke opp dyre vedlikeholdskostnader. På en nybygget bolig slipper du å få negative overraskelser som råte, sopp og andre skader. Siden alt er nytt unngår du vedlikeholdskostnader som kan gjøre et stort innhugg i økonomien. Dette, i kombinasjon med de lavere strømkostnadene du får ved å kjøpe en energieffektiv bolig, vil bidra til å gi deg en mer forutsigbar økonomi.

Lave omkostninger ved kjøp av nybygg

Ved å kjøpe en nybygget bolig betaler du kun 2,5 % dokumentavgift på tomteverdien, i stedet for på hele kjøpesummen som ved kjøp av bruktbolig. Dette gir vesentlig lavere kjøpsomkostninger.

Ettårsbefaring og reklamasjonsrett

Vi i Opsahl Bolig kommer på befaring etter ett år, for å sjekke at alt er i orden med din nye bolig. Eventuelle feil som avdekkes vil bli rettet. I tillegg har du som kjøper av ny bolig en lovfestet garanti og reklamasjonsrett på fem år. Dermed har du mye bedre rettsvern enn ved kjøp av bruktbolig.

Start med blanke ark

Følelsen av å flytte inn i sin egen, splitter nye bolig er trolig langt mer verdt enn du tror. Ingen hakk i parketten eller spikerhull i veggene gjør at du starter med helt blanke ark.

Ønsker du å kjøpe ny bolig? I Opsahl Bolig streber vi etter å alltid levere godt faglig håndverk og boliger som skal leve i generasjoner. Vi har til enhver tid flere spennende boligprosjekter under utvikling. Se våre boliger til salgs.

Relaterte artikler

Hvordan finne drømmeboligen?

Hvordan finne drømmeboligen?

 • Tips og triks
Tilvalg ved boligkjøp

Tilvalg ved boligkjøp

 • Aktuelt
 • Tips og triks