Innred med planter – interiørtrender 2023

Innred med planter – interiørtrender 2023

Aktuelt

19. oktober 2022

Planter  er mer populært å ha i hjemmet enn noensinne. De bidrar til en gjennomført stil i boligen, og har blitt en viktig del av interiøret. Her er trendene.

Fargerike planter med mønster

Grønne planter har lenge vært i vinden. Det er de fortsatt, men nå ser vi at det blir stadig mer populært med fargerike planter. To planter som får ekstra mye fokus og oppmerksomhet om dagen er Coleus og Caladium. Dette er fargesterke planter med flotte tegninger i bladene. Disse plantene passer godt til å skape en spennende kontrast i interiøret. De er fine å kombinere med eksempelvis helt grønne planter. Du kan og bruke plantene for å ta opp en lignende farge fra eksempelvis en vegg eller andre fargerike interiørartikler i hjemmet ditt. Fargerike planter kommer vi til å se mer av i 2023.

 

Nærbilde av planten colius

Colius finnes i flere fargevarianter. Vi liker godt de klare fine fargene.

 

Planten Caladium

Caladium er en tropisk plante som raskt har blitt en av de mest populære plantene på grunn av sitt flotte fargespill.

Store statementplanter

Frodige grønne planter med store blader har i flere år vært blant de mest populære plantene. Mange av disse har anlegg for å vokse seg veldig store. På den måten kan de brukes som en statementplante i hjemmet ditt. En statemenplante er et frodig og dekorativt element som passer til både store og mindre rom. Et eksempel er planten Monstera som du nå finner i de fleste hjem. Dette er en plante som kan vokse seg kjempestor med riktig stell. Andre eksempler på planter som passer godt til å bruke som en statementplante er Fiolinfiken, Gummifiken og Strelitzia Nicholai.

Planten fiolinfiken

Fiolinfiken er en populær plante som fungerer bra som en statementplante i hjemmet.

 

Planten Gummifiken

Gummifiken er en plante som kan vokse seg stor og flott, og blir som et møbel i seg selv. 

 

Planten Strelitzia Nicholai

Strelitzia Nicholai er en tropisk plante med store flotte blader.

Jo flere planter jo bedre

Mange har samlet seg et stort antall planter i hjemmet sitt i løpet av de siste årene. Å kombinere flere grønne planter med en og annen fargerik plante er utrolig flott. Skaff deg gjerne en samling med både små og større planter, samt en stor statementplante som får skinne litt ekstra.

 

Mange grønne planter på rad og rekke

Det er lov å jukse

Er man allergisk, eller ikke har grønne fingre i det hele tatt, har utvalget av kunstige planter blitt veldig bra. Nå finner man kunstige planter som ser veldig naturtro ut. De koster litt mer enn en levende plante, men så slipper du å tenke på vanning, og de har garantert lang levetid. De egner seg godt i rom med lite lys, som på badet. Kunstige planter er også perfekte dersom du har små barn eller kjæledyr i huset, som utforsker alt, putter alt i munnen eller graver i pottene.

Blomsterpotter

Blomsterpotter bidrar til å sette den store prikken over i’en i interiøret. Finn din personlige stil. Miks farger, former, størrelser og materialer. Ikke heng deg for mye opp i å få det til å matche. Setter man sammen ting man liker selv blir det veldig ofte et godt resultat. Rustikke potter i betong eller keramikk kan helt fint blandes med metallpotter med kobber- eller sølvfarge. Miksen kan bli veldig spennende og et blikkfang i rommet. For å fremheve fargene i en plante med spraglete og mye farger kan man velge en potte uten mønster som er litt roligere i fargen.

En del av interiøret

Sett sammen grupper av planter eller lag et stilleben på en kommode hvor du kan sette det sammen med figurer, lys eller lignende. Miks og match med farger, materialer og størrelser. Det finnes ingen begrensninger på hvor du kan ha grønne planter. Om det er på gulvet, langs veggen, i trappen eller i vinduskarmen. Kanskje kan en avlang krukke bli fin som romdeler?

Planter på arbeidsplassen

Planter gir liv og energi. Planter kan gjøre mye for arbeidsinnsatsen og trivselen. Forskning på arbeidsplasser i Storbritannia og Nederland har vist at de som hadde planter innendørs, eller som de kunne se på det ut gjennom vinduene, ble mindre stresset og hadde bedre konsentrasjonsevne. Det sies også at de økte produktiviteten med 15 prosent da det ble plassert ut planter på arbeidsplassen. Planter er ikke bare dekorative. Fuktigheten planter gir hjelper mot tørr luft, noe som er godt for vår fysiske helse.

Prøv deg frem og finn din stil

Velg planter som passer din personlige stil, og som du synes er fine å se på. Kun fantasien setter grenser. Lek deg med plantene. Forsøk forskjellige plasseringer, flytt rundt på dem og se på det i noen dager. Kanskje du traff blink på første forsøk?

Relaterte artikler

Interiørtrender 2023 – nye farger fra Jotun

Interiørtrender 2023 – nye farger fra Jotun

  • Aktuelt
  • Interiør
Kjøkkentrender 2023 – Sigdal kjøkken

Kjøkkentrender 2023 – Sigdal kjøkken

  • Interiør