Fordeler ved å flytte fra hus til leilighet

Fordeler ved å flytte fra hus til leilighet

Aktuelt

18. januar 2024

Når du blir eldre og prioriteringene endrer seg, velger mange å selge hus og hage til fordel for en enklere tilværelse i lettstelt leilighet. Dette er det flere fordeler ved.

Livssituasjonen din påvirker valg av bolig

Hvilken type bolig du bor i varierer gjerne i løpet av livet, og er ofte avhengig av livssituasjonen din. Har barna blitt store og flyttet ut, trenger du ikke nødvendigvis plassen et stort hus har. Og jo eldre du blir, jo mer jobb er det med hus og hage. Å bytte ut huset med leilighet vil for mange bidra til å forenkle hverdagen.

Fordeler ved å flytte fra hus til leilighet

 • Mindre vedlikeholdsarbeid skaper mer fritid.
 • Med alt på ett plan slipper du å gå i trapper.
 • Enklere adkomst med heis fra inngangsparti og garasjekjeller.
 • Felles inngang/porttelefon gir trygghet
 • Kvitt deg med alt du ikke trenger.
 • Større økonomisk forutsigbarhet.
 • Sosialt aspekt med naboer i samme bygg og deling av fellesarealer.
 • Mulighet til å kjøpe en nybygget leilighet med fordelene dette har.

Mindre vedlikeholdsarbeid skaper mer fritid

Flere av de som selger sin eiendom til oss, vektlegger tid som en av de viktigste grunnene til å selge. Mange ønsker muligheten til å bruke tid og krefter på andre ting enn vedlikeholdsarbeid. Maling av fasader, snømåking og gressklipping er viktig arbeid når du bor i hus med hage. I tillegg har man gjerne flere og større rom å rengjøre. Ønsker du å bruke mer tid på reiser og ferier? Eller orker du ikke å bruke krefter på hus og hage? Lettstelt leilighet kan da være en bedre løsning.

Alt på ett plan

En stor fordel med leilighet kontra hus er at alt er på ett plan. Kjøper du en leilighet du tenker å bli gammel i, vil dette være en stor fordel. Du slipper å gå i trapper, og bære ting opp og ned, noe som kan bli vanskeligere og tyngre jo eldre du blir.

Enklere adkomst med heis

Mange leiligheter har innvendig garasjeanlegg, med heis rett opp til etasjen der leiligheten er. Dette gjelder spesielt i nybygde leiligheter. Dette er både praktisk og effektivt, og vil gjøre adkomsten enkel både for deg og besøkende.

Felles inngang/porttelefon gir trygghet

En fordel ved leilighet kontra hus, er at man først må inn i felles oppgang, før man kommer til leilighetsdøren. Videre må besøkende må ringe på via porttelefonen utenfor leilighetsbygget for å komme inn. Dette skaper en ekstra trygghet.

Inngangsparti Holtet Hage

Kvitt deg med alt du ikke trenger

Flytter du fra stort hus til mindre leilighet må du mest sannsynlig kvitte deg med endel av eiendelene dine. Nå har du muligheten til å rydde opp i hva du eier og kun beholde det du virkelig er glad i. Mye av det vi eier er ting vi ikke har bruk for, og det kan gi en god og lettende følelse å kvitte seg med overflødige ting. Det kan derimot være en krevende oppgave å kvitte seg med ting man har eid lenge og har et sentimentalt forhold til. Prøv derfor gjerne å gi bort ting til familiemedlemmer, for å holde det i familien. Og ikke glem at du ikke kvitter deg med minnene selv om du kvitter deg med tingene.

Større økonomisk forutsigbarhet

Eier du et hus medfører dette ofte høye kostnader knyttet til vedlikehold og oppgraderinger. Disse kostnadene går gjennom sameiet når du eier leilighet. Dette fører til at du har større forutsigbarhet på din økonomi. I tillegg vil de fleste som flytter fra hus til leilighet oppleve at strømkostnadene reduseres betraktelig.

Sosialt aspekt

Flytter du til leilighet får du det sosiale aspektet med nye naboer i samme bygg. Her er det enkelt å gå på besøk til hverandre eller spørre om hjelp ved behov. I tillegg vil du dele fellesarealer med naboene dine. Disse blir naturlige kontaktpunkt, og du vil enkelt kunne ta del i eventuelle felles aktiviteter ved ønske om dette. Kjøper du en nybygget leilighet, er naboene ofte ekstra interesserte i å bli kjent med hverandre. Det blir et annet samhold med naboene når alle flytter inn samtidig.

Vi selger nå 8 eksklusive leiligheter i Holtet Hage på Bekkelaget/Holtet. Dette er leiligheter av varierende størrelser, som passer perfekt dersom du ønsker å flytte i en splitter ny leilighet.

Fasade Holtet Hage leilighetsbygg kveld

Mange velger nybygget leilighet, med fordelene dette har

Mange som velger å bytte ut huset med leilighet velger nybygg. Nye leiligheter har kvaliteter som heis fra garasje, nyttige fellesarealer og du får den gode følelsen av å flytte inn i en leilighet ingen andre har bodd i før. Her vil det ikke være behov for å pusse opp på mange år. Det er i tillegg flere andre fordeler ved å kjøpe nybygg.

Tips når du skal flytte fra hus til leilighet

 • Lag deg en liste over hva som er viktig for deg. Ønsker du vaskerom? Bad i tilknytning til hovedsoverom? Eller plass til et stort spisebord for middagsselskaper? Se på ulike planløsninger og sammenligne disse for å finne ut hva som er optimalt for deg.
 • Begynn å rydde i god tid. Det å pakke ned saker og kaste ting er ofte vanskeligere og tar lengre tid enn man tror.
 • Selg unna det du ikke trenger lenger.Finn kan du selge unna det meste av møbler, ting, sko og klær. På Tise kan du selge klær og sko. Bøker kan du selge på Bookis. Spør gjerne barn eller barnebarn om hjelp dersom du synes dette er en overveldende jobb.
 • Donere ting, klær, sko og tekstiler til veldedige organisasjoner.
 • Forhør deg med familiemedlemmer om noen ønsker å arve ting med sentimental verdi som du ikke har hjerte til å kvitte deg helt med.
 • Ikke vær redd for å be om hjelp til flytteprosessen.
 • Gled deg! Jobben du nå gjør kommer til å være verdt det når du sitter i din fine nye leilighet.

Skal du selge hus med stor tomt?

Vi kjøper eiendommer med utviklingspotensiale. Mange gruer seg til å legge ut huset sitt til salgs. Ved å selge til oss forenkler vi salgsprosessen din, i tillegg til at du slipper en dyr salgsprosess. Vi kommer gjerne på en uforpliktende befaring og tar en titt på tomta di, og vi tar oss av kostnader knyttet til salget. Her kan du lese fordelene ved å selge din eiendom til oss.

Relaterte artikler

Bærekraft og miljø i Holtet Hage

Bærekraft og miljø i Holtet Hage

 • Aktuelt
Interiørtrender 2024 – nye farger fra Jotun LADY

Interiørtrender 2024 – nye farger fra Jotun LADY

 • Aktuelt
 • Interiør