Bærekraft og miljø i Holtet Hage

Bærekraft og miljø i Holtet Hage

Aktuelt

28. august 2023

Under planleggingen av Holtet Hage har vi tatt miljøvennlige og bærekraftig valg i alle ledd – fra prosjektering og byggeprosess til materialvalg og planløsninger.

Som utbygger i Oslo er vi vårt ansvar bevisst når det kommer til miljø-påvirkning. I planleggingen av byggeperioden er det en rekke grep vi kan ta, slik at vi reduserer vårt CO2 avtrykk og som blant annet reduserer utslipp fra fossile drivkilder.

Kvalitetsmaterialer

Ved å velge leverandører som har fokus på bærekraft og som produserer materialer med lang levetid, sikrer vi at produksjonen av materialer er utført på en så miljøvennlig måte som mulig. Eksempler på miljøvennlige materialer som er valgt til dette prosjektet er parkett fra Skogr, badefliser uten karbonutslipp og svanemerket interiørmaling fra Jotun. Fasaden i tegl er meget holdbar, støyreduserende og avgir ikke allergifremkallende stoffer. Teglstein er en av de mest bærekraftige byggematerialene vi har. Disse teglsteinene er produsert med biogass og vindmøllenergi, og denne produksjonen gjør at produktets miljøpåvirkning halveres.

Sykkelparkering

Holtet Hage ligger sentralt på Holtet med kort vei til matbutikker, cafeer og kollektivtransport. Alle boligene får i tillegg egen sykkelparkering i garasjekjelleren hvor sykkelen kan parkeres hele året.

Godt inneklima

Balansert ventilasjon med varmegjenvinning i hele bygget sørger for god luft og et godt inneklima. Ved at varmen i boligen gjenvinnes bidrar dette til lavere kostnad forbundet med oppvarming av ventilasjonsluften. Vannbåren gulvarme i alle gulv sørger for at alle rom får en behagelig temperatur.

Holtet Hage grønt sedum tak og hage

Grønne tak

På begge byggene blir det Sedum tak. Sedum fungerer som vannavleder, isolasjon og er også brannhemmende. Takvegetasjonen gir også mat og ly til insekter, noe som virker positivt på det biologiske mangfoldet i byen. I tillegg kan grønne tak forlenge takets levetid og øke isolasjonsevnen.

Relaterte artikler

BREEAM-sertifiserte næringsbygg – vårt samfunnsansvar

BREEAM-sertifiserte næringsbygg – vårt samfunnsansvar

  • Aktuelt
Garanti ved kjøp av nybygg

Garanti ved kjøp av nybygg

  • Aktuelt