Bo rett ved marka – dette er fordelene

Bo rett ved marka – dette er fordelene

Aktuelt

7. juni 2024

Å bevege seg ute i naturen har en direkte positiv virkning på kropp og hode, og er spesielt bra for barns utvikling. I Oslo er vi så heldige at marka ikke er veldig langt unna, uansett hvor vi bor. Det er likevel noe helt eget å bo rett ved marka. Der du kan høre fuglekvitring gjennom soveromsvinduet, og spenne på deg skiene rett utenfor døra.

Bedre helse ved bruk av naturen

Forskning viser at kombinasjonen av naturopplevelser og fysisk aktivitet kan bidra til god helse (Norsk Friluftsliv). Det å bruke tid i naturen kan ha en positiv innvirkning på både fysisk og psykisk helse. Det kan bidra til å redusere stress, angst og depresjoner. Det kan ha en positiv virkning på immunforsvaret, og det ulendte terrenget vil være bra for koordinasjon, balanse og muskler. Naturen og opplevelser i friluft er bra for alle, uansett alder, men spesielt for barn og unges utvikling. Har du små barn vil det derfor være en stor fordel å bruke skog og natur aktivt i oppveksten.

Å bo ved naturen senker terskelen for bruk

Naturen er gratis og for alle. Likevel bidrar blant annet tidsklemma til at mange ikke får benyttet seg av den så ofte som de kan tenke seg. Bor du derimot rett ved marka, er terskelen for å benytte seg av den straks mye lavere. Transportetappen er eliminert, og det er bare å gå rett ut i fri natur.  Å ha daglig tilgang til naturen vil ha en positiv virkning på generell trivsel.

Detaljbilde fra balkong mot skog og grønne trær

Tenk å ha lysløypa såpass nært hjemmet ditt! Fritt utsyn til skogen fra balkong i Trolldalsveien.

Bo stille og trygt ved marka i Trolldalsveien

Innerst i Trolldalsveien på Trasop i Oslo, rett ved Østmarka, har vi bygget et trivelig tun med 7 innholdsrike eneboliger. Disse ligger idyllisk til, med skogen og lysløypa som nærmeste nabo. Her er det rolig og stille, helt uten gjennomgangstrafikk. Boligene i Trolldasveien er perfekte for familier som ønsker et sunt oppvekstmiljø for sine barn. Dette er et nabolag der du trygt kan slippe barna ut alene for å leke i hagen. Husene er nå innflytningsklare, og vi har kun 4 ledige boliger igjen. Perfekt til deg som ønsker alle fordelene ved å bo i et stille og trygt nabolag rett ved marka. Bli kjent med boligene i Trolldalsveien her.

Bilde av balkong med grønne trær og marka i bakgrunnen

Frisk luft og vakker utsikt som gjør at hvilepulsen senker seg, er fordeler du kan få ved å bo rett ved marka. Her fra en av boligene vi selger i Trolldalsveien. 

Tips til familieaktiviteter i Østmarka

 • I stedet for å gå til nærmeste lekeplass, ta sturen til den største lekeplassen av alle; nemlig skogen. Her kan barna klatre i trær, dra på «skattejakt», ake og løpe rundt. Kun fantasien setter grenser.
 • Ta måltidet ute i fri natur. Grill pølser, pinnebrød og plasser kaffekjelen over flammene. Eller hva med å ta med primusen og lage pannekaker utendørs? Østmarka kan by på flere flotte bålplasser og steder å sette seg ned for et måltid.
 • Sank mat. Plukk bær og sopp. Dette er en aktivitet som kan være både morsom og lærerik. Bare pass på at du setter deg godt inn i hva som er spiselig på forhånd.
 • Prøv en ny aktivitet:
  • Gå på skøyter på naturisbanen på Nøklevann
  • Prøv utendørs naturlig buldring i Østmarka
  • Padle i kajakk eller prøv Stand up paddle (SUP) på Nøklevann
  • Ta med barna på turorientering
  • Ta med deg fiskestang og hele familien på fisketur. Det er flere fiskevann i Østmarka. Bare husk å kjøpe fiskekort i forkant.
 • Overnatt i skogen. Overnatting i telt eller hengekøye er populært for både store og små.
 • Gå tur til en av markastuene i Østmarka, og kjøp fersk bakst.
 • Det er flere badeplasser du kan ta med barna på i Østmarka. To eksempler som ikke ligger langt fra boligene i Trolldalsveien, er Rundtjern og Lutvann.

Relaterte artikler

Slik blir uteplassen klar for sommeren

Slik blir uteplassen klar for sommeren

 • Tips og triks
Kvalitet og oppfølging på byggeplass

Kvalitet og oppfølging på byggeplass

 • Aktuelt