Slik blir uteplassen klar for sommeren

Slik blir uteplassen klar for sommeren

Tips og triks

14. mai 2024

Med enkle grep kan du style terrassen din slik at den blir klar for sommeren. Her er noen inspirerende ideer og praktiske tips for å klargjøre hage, balkong og terrasse i tråd med årets trender. 

Når det gjelder å skape et hyggelig utendørsområde som er både funksjonelt, moderne og praktisk, bør du først tenke på hvilke behov du har for uteområdet eller hagen din. Ønsker du å bruke terrassen som en forlengelse av stuen, med et stort spisebord med plass til gjester. Eller foretrekker du lounge møbler med en god sofa, solsenger eller en lekker daybed?

Utemøbler

Enten du skal møblere en balkong, terrasse eller i hagen, er et godt tips å investere i puter laget av vannavstøtende materialer, for å sikre at de holder seg pene gjennom alle årstider. Dette gjør det enkelt å oppdatere uterommet med nye farger og mønstre etter behov.

Når det kommer til valg av utesofa, er det lurt å velge modul-sofaer som lar deg tilpasse uterommet etter behov ved å flytte rundt på deler og skape ulike oppsett. De er ofte laget av holdbare materialer som rotting, aluminium eller tre.

Ønsker du å møblere med loungemøbler, er solsenger, daybeds og sjeselonger, perfekte for avslapning og soling utendørs. Moderne varianter kommer ofte med justerbare rygger og innebygd oppbevaring av puter.

Moderne spisegrupper for utendørs bruk kommer i ulike størrelser og materialer, fra minimalistiske metallrammer til varme treverk. Velg den stilen du liker best og som passer til fasaden på boligen din.

Ett annet tips er å møblere med hengekøyer eller hengekøystoler. De er ikke bare komfortable, men også praktiske til ethvert uterom. Moderne varianter kommer i en rekke farger og materialer, inkludert værbestandige stoffer og holdbare tau.

Solsenger, rotting, kurver, interiør, utemøbler.

Naturlige materialer

Naturlige materialer som tre, rotting og bambus er populært når det gjelder utemøbler. Velg møbler laget av disse materialene for en organisk og behagelig atmosfære.

Planter og blomster

Planter er en viktig del av ethvert utendørsrom. Skap en grønn oase ved å inkludere en rekke planter i ulike størrelser og former. Hengende planter, gulvplanter og urtehager er alle populære valg for å legge til farge og liv. Hvis du skal plante på en terrasse med skygge, er det viktig å velge planter som trives godt med begrensede mengder sollys.

Hage, Opsahl bolig styling hagemøbler

Tilbehør skaper personlig stil

Ikke vær redd for å blande mønstre og teksturer når du velger puter, tepper og annet tilbehør til utemøblene dine. Utetepper kommer i et bredt utvalg av farger, mønstre og stiler, slik at du kan finne et som passer til din personlige smak og balkongens innredning. Vurder om du ønsker et ensfarget teppe for en minimalistisk look, eller et mønstret teppe for et mer lekent uttrykk. Mønstermiksing gir et dynamisk og personlig preg til uterommet ditt. Velg dine favoritter blant årets interiørtrender, og tenk på hva som passer inn med det du allerede har hjemme.

Solsenger, hagemøbler, terrasse, sol, sommer.

Lyslenker og lykter

Belysning spiller en viktig rolle i å skape stemning utendørs. Velg lysslynger, lanterner eller LED-lys for å lyse opp uterommet og skape en koselig atmosfære, spesielt på kveldene. Lekre lykter pynter opp både på dagtid og kveldstid.

Kveldsbilde Åmotveien lykter, utemøbler, interiør.

Skap din drømmehage

Urtehage, et vannelement, store potter med blomster eller noen frukttrær, valget et ditt. Skap din drømmehage med de elementene du ønsker og har behov for.

Hage Åmotveien gressplen enebolig.

Tips til å style terrassen din klar for sommeren

  • Start med å velge riktige møbler som passer til størrelsen på terrassen din og til dine behov
  • Gi terrassen din et innbydende preg ved å legge til puter, tepper og pledd i vakre farger og mønstre. Dette vil ikke bare gjøre terrassen mer komfortabel, men også legge til en følelse av varme og hygge.
  • Skap soner – del opp terrassen i ulike soner basert på aktiviteter, for eksempel en spisekrok, en avslapningssone og en grønn oase med planter.
  • Planter tilfører liv og farge til terrassen. Velg planter i ulike størrelser og former for å skape dynamikk og interesse. Hengende planter, gulvplanter og urtehager er alle fine alternativer.
  • Gi terrassen din et personlig preg ved å inkludere detaljer som reflekterer din stil og personlighet.

Relaterte artikler

Interiørtrender 2024 – nye farger fra Jotun LADY

Interiørtrender 2024 – nye farger fra Jotun LADY

  • Aktuelt
  • Interiør
Forbered hagen din på våren

Forbered hagen din på våren

  • Aktuelt
  • Tips og triks