Langvarig partnerskap med Røde Kors

Langvarig partnerskap med Røde Kors

Aktuelt

29. november 2022

Opsahl Gruppen har inngått et spennende partnerskap med Røde Kors. Samarbeidet skal bidra til å hjelpe Røde Kors i det viktige arbeidet de gjør, samt legge til rette for at ansatte i Opsahl Gruppen kan engasjere seg som frivillige for organisasjonen.

– Arbeidet Røde Kors gjør er utrolig viktig, sier Anders Opsahl, daglig leder i Opsahl Gruppen. – Vi eier bygget hvor Tilbakeføringssenteret for Nettverk etter soning holder hus, i Grefsenveien 26. Vi har fulgt arbeidet de legger ned her over lengre tid, og ønsker å engasjere oss. Derfor har vi nå inngått et samarbeid. – Vi er stolte og glade for å ha inngått en langsiktig avtale med Opsahl Gruppen, forteller Grete Thorsen, Markedssjef næringsliv og samfunnsansvar i Røde Kors. – Vi har alltid behov for flere frivillige og setter stor pris på støtten, sier Grete.

Røde Kors og Opsahl Gruppen signerer kontrakt

Grete Thorsen (Røde Kors) og Anders Opsahl (Opsahl Gruppen) signerer avtalen. 

Nettverk etter soning

Nettverk etter soning er et tilbud Røde Kors har til tidligere straffedømte på vei tilbake til et nytt liv. På Tilbakeføringssenteret har Røde Kors samlet ulike tilbud og aktører under samme tak, som skal hjelpe målgruppen. Her finner du blant annet:

Tanken bak Tilbakeføringssenteret er at man skal få mest mulig hjelp på samme sted. Her kan tidligere innsatte bli koblet opp mot en frivillig. Den frivillige er samtalepartner og støttespiller for deltakeren i en overgangsfase. Røde Kors tilbyr blant annet økonomikurs og ulike fritidsaktiviteter som seilturer, yoga, sykling og ski.

Bidrar med midler og frivillighet

– Som del av samarbeidet med Røde Kors, støtter vi de med midler, forteller Anders. – Disse skal gå til omsorgsaktiviteter og tiltaket Nettverk etter soning. I tillegg vil vi legge til rette for at våre ansatte kan engasjerer seg i frivillig arbeid. Vi har derfor satt av et visst antall timer i året per person, slik at alle våre ansatte får mulighet til å være frivillige for Røde Kors.

Grefsenveien 26 fasade

I bygget vårt i Grefsenveien 26 finner du Tilbakeføringssenteret til Nettverk etter soning.

Omvisning på Tilbakeføringssenteret

Alle ansatte i Opsahl Gruppen fikk i november en omvisning på Tilbakeføringssenteret. – Her fikk vi se og ble fortalt om de ulike tilbudene som målgruppen får. Det er inspirerende å se alt Røde Kors har fått til her, sier Anders. -Det gikk kun få minutter fra vi besøkte Tilbakeføringssenteret til vår første ansatte hadde meldt seg inn som frivillig, så det var utrolig gøy å se, avslutter Anders.

Relaterte artikler

Grefsenveien 26 – Oslo Røde Kors

Grefsenveien 26 – Oslo Røde Kors

  • Aktuelt
Dette er mottakerne av Opsahlfondet 2022

Dette er mottakerne av Opsahlfondet 2022

  • Aktuelt