General Ruges vei 107 – Plantasjen Koteng

General Ruges vei 107 – Plantasjen Koteng

Ukategorisert

24. august 2022

I 2004 åpnet Plantasjen dørene på Skullerud. Vi har snakket med Varehussjef Tor Baldishol som forteller om utfordringene rundt store sesongvariasjoner, og hva han legger vekt på når han skal finne nye ansatte.

Det vi i dag kjenner som Plantasjen Koteng er et hagesenter som ble startet i 1979 av Svein Koteng. Han startet med ett hagesenter som etter hvert ble det utviklet til en kjede, som fikk navnet Oasen. De ble kjøpt opp av Plantasje-kjeden i 2004 og i år fyller Plantasjen Koteng 18 år.

Varehuset er ikke et tradisjonelt hagesenter, men mye mer enn det for lokalbefolkningen på Skullerud. Her kan du komme for å se på fuglene og fiskene, kjøpe deg noe godt i kafeen og handle.

-Kunden synes at dette er annerledes, det er mer koselig her, forteller varehussjef Tor Baldishol. I 29 år har dette vært arbeidsplassen hans.

Sosialt i kafeen

-Kafeen er først og fremst for å skape miljø og tiltrekke folk, sier han. Det er mange stamgjester her som kommer for en kaffe og en vaffel, og det er hyggelig. Det er viktig å holde prisene lave slik at de kommer tilbake. Noen kommer flere ganger i uka, forteller Tor.

Kafeen på Plantasjen

Travelt før sommeren

-Vi har store sesongvariasjoner, forteller Tor. Fra 20 april til 10 juni er det veldig travelt. Alle skal plante sommerblomster og gjøre det fint i hagen sin.

Det er 12 faste ansatte som jobber her, men i høysesongen er de opptil 40 ansatte som skal yte service til kundene. Tor forteller at på de travleste dagene kan det komme mellom 2000-3000 kunder innom butikken.

Tor forteller at med store sesongvariasjoner kan det være krevende å finne nye ekstrahjelper. Høysesongen både på våren og før jul er dessverre samtidig med den perioden studenter har sine eksamensperioder. Varehuset har ansatte mellom 16-62 år.

Varehussjef Tor Baldishol

Tor Baldishol, varehussjef Plantasjen Koteng.

Ser etter riktig personlighet

-De fleste som jobber her, har jobbet her lenge. Vi vil gjerne ha inn unge folk som er fysiske sterke og som kan være god i kundemøtet i høysesongen. Personlighet er det viktigste, du må være glad i å by på deg selv og yte service, legger Tor til.

 

«Det største stressmomentet er å få på plass teamet», Tor Baldishol.

Grønne blomster Plantasjen

Kortreiste blomster

Tor forteller at de kjøper inn sommerblomster fra Gartneriet på Skullerud Gård.

-Vi bygger om og oppgraderer butikken hele tiden. Uteavdelingen i Hagesenteret var nytt for 2 år siden, nå oppgraderer vi inngangspartiet for å gjøre det mer kommersielt. Vi prøver hele tiden å gjøre det vi kan og har rammer for, forteller Tor.

Dyr og blomster på Plantasjen

En av de største

Tor forteller at varehuset er blant de største i Norge på omsetning, ikke butikkstørrelse.

-Plantasjen Skedsmo og Forus er størst, så kommer Bærum, og så er det vi og Åsane deretter. Det er verdt å merke seg at denne butikken er vesentlig mindre i innendørs areal enn for eksempel Plantasjen i Bærum som er rundt 9000 kvadratmeter, mens vår butikk er 3800 kvadratmeter – likevel er sortimentet omtrent det samme, sier Tor.

29 år som sjef

-Jeg har «passion» for det jeg driver med, sier Tor. Jeg lever og ånder for det jeg driver med. Det er moro å lede når det går bra og det er moro å være med å utvikle folk og se resultater av det, forteller Tor.

-Klarer vi å gjøre folk så flinke i løpet av en sesong, at de får jobb i annen butikk etterpå er det veldig moro. Det er utviklingsmuligheter for alle her, sier Tor.

-Vi ønsker å skape en destinasjon som kunden vil komme tilbake til. Det er hele tiden nye sesonger, så det blir aldri kjedelig. Min favorittsesong er mai i varehuset, da vil jeg aldri gå hjem egentlig, sier Tor entusiastisk. Da har butikken utvidede åpningstider og mange ekstra selgere på jobb.

Tor Baldishol varehussjef Plantasjen

Tor forteller at deres mest solgte enkeltvare er bjørkeved.  Som varegruppe er sommerblomster, hagevekster og jord aller viktigst. I desember selger de cirka 3000 juletrær.

Fornøyde kunder

-Vi har som mål i kjeden at vi skal spørre alle om hva de trenger hjelp til når de kommer til butikken.  Vi jobber aktivt med kundemøtet og hvordan vi kan bli enda bedre – ref. tilbakemelding fra feedbacken vi får fra medlemmene våre, sier Tor.

-Spør oss om blomster! Det finnes ikke dumme spørsmål. Vi ønsker å gjøre det ytterste vi kan, for at alle får en god kundeopplevelse, og vil komme tilbake hit, avslutter Tor.

Tips om planter 

  • En vanlig feil er å vanne inneplanter for mye. Vann moderat.
  • Ikke undervurder behovet for gjødsel. Alle planter trenger gjødsel. Det er deres «mat»
  • Når du kjøper en plante, bør den få større potte og mer jord når du tar den med hjem. Den potten som planten kommer i, er ikke tilstrekkelig for planten på sikt.

Opsahl Eiendom overtok eiendommen i 2003.

Relaterte artikler

Grefsenveien 26 – Oslo Røde Kors

Grefsenveien 26 – Oslo Røde Kors

  • Aktuelt
Mudo Gym Ulsrud utvider til 1000 kvm

Mudo Gym Ulsrud utvider til 1000 kvm

  • Aktuelt