Interiørtrender 2022 – nye farger fra Jotun

Interiørtrender 2022 – nye farger fra Jotun

Aktuelt

5. oktober 2021

Årets fargekart fra Jotun Lady er ute, og for en lekker samling av nydelige paletter. Vår interiøransvarlig tar her for seg den nye paletten og gir nyttige tips til når du skal velge farger til ditt hjem.

Årets fargekart fra Jotun Lady er ute, og for en lekker samling av nydelige paletter. Det nye fargekartet har fått navnet «Together» og navnet symboliserer ikke bare det å være sammen, men også hvordan farger får et nytt uttrykk i ulike fargekombinasjoner. Årets fargetrender 2022 fra Jotun viser oss 12 farger som er helt nye. I kombinasjon med de andre fargene i Jotun sitt rike fargearkiv er de gruppert i 3 lekne paletter som har fått navnene EMBRACE, PLAYFUL OG CHERISH.

TOGETHER – gjenspeiler våre behov for å leve sosiale liv og være sammen med mennesker som betyr noe for oss.

Tenk helhet

Tenk over hvilken helhet og stil du ønsker, og ta valg basert på dette. Et godt utgangspunkt for planlegging av interiøret i boligen din er å bestemme seg for en palett man liker sier Heidi Mjelva, Opsahl Boligs interiøransvarlig. – Jeg liker veldig godt det nye fargekartet! Naturlig, ekte og vakkert er stikkordene for årets fargekart, sier Heidi, før hun tar for seg en palett om gangen.

Heidi Mjelva i Opsahl Bolig

Embrace

Embrace – Vakker, dempet, rolig og naturlig med gylne farger. 1909 Kalkoker dominerer paletten veldig. Den er en fin kontrast til 5516 Iron blue, to farger som jeg tror kommer til å bli brukt mye. Denne paletten passer godt til gylne og nøytrale farger. Den vil også komplimentere tregulv med varme toner som vi ser flere og flere av våre kunder velger nå.
-Møbeltrenden med forskjellige treslag står i stil til disse fargene. Dette er ekte farger. 1909 Kalkoker passer med ulike tresorter og nøytrale farger som vil passe til møbler og ting du har i resten av hjemmet ditt. Den kan være helt super til en fondvegg legger hun til.

Cherish

Cherish – Duse farger som funker fint hjemme hos de fleste. Det er harmoni i denne paletten som gir ro og velbehag. Fargene passer godt sammen, og det er noen innslag av kontraster eller komplementærfarger.

Heidis favoritter i paletten er: 20184 Thoughtful, 2040 Lys granitt og 2011 Antikk brass i kombinasjon.

Disse fargene kan sprite opp den nøytrale, rolige stilen i ditt hjem. De skaper et dust, behagelig og mykt inntrykk. Jotun har også lagt inn en grønnfarge,8281 Pale linden, som en kontrast- eller komplementærfarge til disse rosatonene.

Playful

Playful – Lekne og kule farger. Mange fine anvendelige grønntoner med innslag av gulfarger og lilla. En palett som for er for de litt mer vågale.

Hva Heidi tror om interiørtrender i 2022

Vi har valgt den sømløse stilen i våre nye boliger i Åmotveien. Lister, vegger og tak er malt i samme farge; Jotun 10342 Kalkgrå. De kan du se nærmere på her.

Hjernen oppfatter farge basert på blant annet lys, vinkel, kontraster og omgivelsene, egne referanser, overflate, struktur og størrelse. Vi ser derfor farger veldig forskjellig».

Våre favoritter på Jotun sitt nye fargekart

1909 Kalkoker – ekte, naturlig okerfarge.

5516 Iron blue – kontrastfarge og komplementerer gylne farger.

20184 Toughtful -myker opp gråfarger.

2040 Lys granitt og 2011 Antique brass i kombinasjon – Delikat kombinasjon som kan gjøre den nøytrale stilen litt spenstigere.

8281 Pale linden (ikke ny i år) – god allround grønnfarge vi tror vi kommer til å se mye av fremover.

Vi valgte fargen 20184 Toughtful som fondvegg i vårt nyeste boligprosjekt i Åsdalsveien 38. Her kan du se hvor fint den myker opp inntrykket av rommet.

stue

Tips til deg som skal pusse opp eller kjøpe ny bolig

– Generelt oppfatter alle farger forskjellig. Og farger vil kunne oppleves ulike basert på om man ser de på Pc-skjermer, digitale flater med ulike skjerminnstillinger, trykk i blader, eller annet. Heidis tips er at du ikke bare bør sjekke fargekoder i leveransebeskrivelsen på skjerm eller på trykk i prospektet. Det er lurt å teste en ny farge på forhånd. Lys, vinkel, samt størrelse på veggen påvirker hvordan man oppfatter en farge. Heidi anbefaler å flytte inn, og male prøver på veggen før du tar de mer vågale fargevalgene til ditt nye hjem.

Leveransebeskrivelse: Ved kjøp av en prosjektert bolig vil alle detaljer om blant annet eksteriør, interiør og fargevalg stå beskrevet i leveransebeskrivelsen.

Relaterte artikler

Hvordan finne drømmeboligen?

Hvordan finne drømmeboligen?

  • Tips og triks
Interiørtrender 2021 – nye farger fra Jotun

Interiørtrender 2021 – nye farger fra Jotun

  • Aktuelt
  • Tips og triks
  • Interiør