Interiørtrender 2025 – nye farger fra Jotun LADY

Interiørtrender 2025 – nye farger fra Jotun LADY

Interiør

10. september 2024

Jotun LADY har lansert nytt fargekart med fargetrendene for 2025; NUANCES. Vi har tatt en titt på kartet og plukket ut våre favoritter. Her gir vi i tillegg våre anbefalinger til hvilke farger som passer til hvilke rom. La deg inspirere!

(Bilde: Jotun A/S @ jotunlady)

Farger gjør mye med uttrykket i et rom, og selv små nyanser kan utgjøre en stor forskjell. Dette forteller Jotun oss med årets fargekart som består av totalt 30 farger fordelt på seks fargepaletter. Hver fargepalett inneholder fire fargenyanser fra samme fargefamilie, samt en aksentfarge som tilfører nyansene et unikt uttrykk.

Vårt generelle inntrykk av fargekartet er at dette er veldig fresht. Vi ser tydelige referanser til motebransjen. Flere av fargene er allerede til stede i motebildet, og flere vil vi nok se mer av fremover. Kartet er i tillegg brukervennlig. Palettene er lagt opp til at det er enkelt å kombinere farger og toner, og dermed enkelt å finne din stil. Du vil ikke bomme så lenge du holder deg innenfor en fargepalett, eller holder deg til samme fargestyrke.

Våre favorittfarger for 2025

Vår klare favorittpalett er den rustikke paletten med farger i naturlige ferskentoner. Dette er varme, fine farger som vil passe utrolig fint med ulike treslag. Bruker du flere farger fra denne paletten sammen, vil det skape et harmonisk og lekkert ton-i-ton-uttrykk. Vi liker eksempelvis Jotun LADY 10411 Shams og Jotun LADY 1117 Peach Sky godt i kombinasjon. Og skal du bare velge én farge, liker vi terrakottafargen Jotun LADY 11175 Adventure godt. For å spice opp paletten er fargen Jotun LADY 4666 Silky Blue en favoritt.

Palett med peach-farger fra Jotun LADYs fargekart for 2025 - Nuances

Fargepaletten med ferskentoner er én av seks paletter i årets fargekart fra Jotun LADY. 

Videre falt vi veldig for flere av aksentfargene i palettene. Her er fargene Jotun LADY 4666 Silky Blue, Jotun LADY 20162 Mellow og Jotun LADY 12085 Rural våre favoritter. Dette er alle fine farger som vil være enkle å bruke hver for seg. I tillegg liker vi godt å kombinere aksentfargene Jotun LADY 20162 Mellow og Jotun LADY 4666 Silky Blue, som passer ekstra godt sammen.

Aksentfargene silky blue, mellow og rural

Aksentfargene i tre av palettene falt ekstra i smak hos oss.

Hvilke farger til hvilke rom?

Farger til kjøkken:

Når det gjelder kjøkken er det lurt å velge en farge som er klassisk og tidløs. Da er det fint med nøytrale farger.  Vi liker godt Jotun LADY 1939 Sandbeige i kombinasjon med forskjellige treslag. Dette er en rolig og varm farge som fungerer på et kjøkken der det er mye farger med mat og kjøkkenartikler. En annen farge fra kartet som passer godt til kjøkkenet er Jotun LADY 1876 Hvit Te. Og ønsker du flere farger for å gjøre det litt mer spennende, vil disse to fargene passe bra sammen. Begge fargene vil passe fint med naturlige materialer som tre og stein.

Farger til kjøkkenet

Farger til stue:

Til stuen er det spennende å kombinere farger. Vi ville valgt Jotun LADY 12074 Peachy eller Jotun LADY 1939 Sandbeige som hovedfarge, med Jotun LADY 11175 Adventure eller Jotun LADY 11130 Shade som fondvegg eller listverk. I tillegg vil et innslag av mørkebrune Jotun LADY 20162 Mellow skape en ekstra dimensjon i stuen.

Ferskenfarger til stue

Disse nydelige og varme fersken- og terrakottafargene vil være lekre i en stue. 

Beigefarger som passer til stue

For en mer klassisk stil kan disse litt kaldere grå-beige-fargene være utrolig lekre i stuen. 

Fargen Jotun Lady Mellow til stue

Ved å tilføre elementer i fargen Mellow til stuen vil du oppleve en ekstra dimensjon i interiøret. 

Farge til soverom:

Til soverommet liker vi fargen Jotun LADY 4666 Silky Blue godt. Denne kan gjerne brukes i kombinasjon med bruntoner eller grønntoner.

Jotun LADY Silky Blue

Farger til barnerom:

Jotun LADY 6167 Spring breeze eller Jotun LADY 8596 Sunny Green er begge friske og fine farger til barnerommet.

Jotun LADY Spring breeze Jotun LADY Sunny green

Farge til gang:

Jotun LADY 4666 Silky Blue er en vakker farge som passer godt til gangen. Her vil du få et lyst og friskt inntrykk som ønsker deg velkommen inn.

Jotun LADY Silky Blue

Farge til hjemmekontoret:

Til hjemmekontoret liker vi fargen Jotun LADY 8124 Malmø som er både lys og frisk. Dette er en farge som passer bra til mindre rom, og vil gi energi.

Jotun LADY Malmø

Farger til store rom:

Til store rom vil fargene Jotun LADY 1876 Hvit Te og Jotun LADY 1939 Sandbeige i kombinasjon gi et rolig og varmt inntrykk.

Farger til kjøkkenet

Allroundfarge – og vår favorittfarge:

Som en allroundfarge vil Jotun LADY 12085 Rural være en fin farge å bruke. Dette er en deilig karamellfarge som gjør oss glad. Denne fargen vil være ekstra fin i kombinasjon med ferskenfargene. Skal vi velge kun én favorittfarge fra fargekartet for 2025 blir det denne.

Jotun LADY Rural

Palettene i fargekartet for 2025

Palett med beigefarger fra Jotun LADYs fargekart for 2025 - Nuances

Denne paletten inneholder lekre beigefarger, med vår favorittfarge Jotun LADY 12085 Rural som aksentfarge.

Palett med gulfarger fra Jotun LADYs fargekart for 2025 - Nuances

Denne paletten inneholder fine og oppfriskende gulfarger. Ekstra lekkert er det når du setter gulfargene sammen med den brune og varme aksentfargen i paletten.

Palett med gråfarger fra Jotun LADYs fargekart for 2025 - Nuances

Grått er en farge som er veldig aktuell i motebildet om dagen. Den har og funnet veien inn til interiøret. Her har du flere toner å velge mellom. Bryt gjerne opp med den lyseblå aksentfargen for et spennende uttrykk.

Palett med grønnfarger fra Jotun LADYs fargekart for 2025 - Nuances

Grønnfargene i denne paletten fører tankene over på naturen og grønn-tonene du finner her. Grønnfarger virker både beroligende og oppfriskende, og passer derfor til å bruke i ulike rom.

Palett med blåfarger fra Jotun LADYs fargekart for 2025 - Nuances

Med blåfargene i denne paletten kan du skape lekre overganger i interiøret. Fargene i paletten virker beroligende. Og den grønne aksentfargen bidrar til å skape et spennende energigivende element.

Palett med peach-farger fra Jotun LADYs fargekart for 2025 - Nuances

Ferskenfargene i denne paletten er varme farger som gjør oss glade. I kombinasjon med terrakotta, og dempede rødlige toner som i aksentfargen, kan du skape et lekkert helhetsinntrykk.

Lykke til med malingen!

Farger gjør utrolig mye med et rom og atmosfæren i rommet. Er du usikker på hvordan fargen blir på en stor vegg; prøv deg gjerne frem ved å male en flekk på veggen. Test eventuelt flere farger ved siden av hverandre. Da kan du teste hvordan fargene gjør seg på en litt større flate, samt hvordan de passer til lyset og rommet. Vi håper du har fått noen ideer til hvordan du kan bruke interiørfargene for 2025 i ditt hjem. Lykke til!

Relaterte artikler

Interiørtrender 2024 – nye farger fra Jotun LADY

Interiørtrender 2024 – nye farger fra Jotun LADY

  • Aktuelt
  • Interiør
Interiørtrender 2023 – nye farger fra Jotun

Interiørtrender 2023 – nye farger fra Jotun

  • Aktuelt
  • Interiør