Pilestredet 12

Pilestredet 12

Sentrum, Oslo

Dette fantastiske bygget rehabiliterte vi i 2020-2021 til å bli et av byens mest attraktive kontorlokaler. Pilestredet 12 er fra 1985, og opprinnelig en sammenslåing av Apotekergata 12 og Pilestredet 12.

Bakgård:I hjertet av bygget finner du en fantastisk bakgård med glasstak.

Da vi kjøpte Pilestredet 12 var bygget utslitt og med stort behov for en oppussing. Den ærverdige hjørnegården ble derfor totalrehabilitert både innvendig og utvendig. Fokus gjennom rehabiliteringen var å beholde gamle detaljer og originale elementer for å bevare byggets sjel, samtidig som vi skapte et topp-moderne kontorbygg. Vi har fokus på miljø og bærekraft, og ønsket om å rehabilitere bygget på en så miljøvennlig måte som mulig viste seg vellykket da bygget ble BREEAM in-use-sertifisert.

Bygget

Hele gården er i lys tegl, og stilmessig er arkitekturen påvirket av barokk og renessanse. Vi i Opsahl Eiendom overtok bygget fra Statsbygg i 2018 og totalrehabiliterte bygget. Pilestredet 12 fremstår nå som et komplett og eksklusivt kontorbygg med smarte løsninger.

Beliggenhet

Bygget ligger svært sentralt til på hjørnet mellom Pilestredet og Apotekergata, og med Oslo Tinghus, Ibsen Parkeringshus, Karl Johans gate og flere hoteller som nære naboer. Trikk og buss stopper rett utenfor, det er 100 meter til Stortinget T-banestasjon og fem minutter å gå til Nationaltheatret med tog og Flytog.

Kollektivtilbud

  • T-bane: Stortinget T 300 m
  • Tog: Oslo sentralstasjon 800 m
  • Buss:  Tinghuset 1 m
  • Trikk: Tinghuset 1 m
  • Flybuss/-tog: ​Oslo sentralstasjon 800 m