Rehabiliteringen av Pilestredet 12

Rehabiliteringen av Pilestredet 12

Aktuelt

9. september 2022

Vi har totalrehabilitert den ærverdige bygården Pilestredet 12. Bygget sto ferdig våren 2022. Se bildene av hvordan bygården har blitt her!

Spiseområde i bakgård med mennesker som sitter

Den fine innglasserte bakgården er hjertet i bygget. Her har vi blant annet tatt frem gamle teglsteinsvegger. Her ser man godt den estetiske kontrasten mellom gammelt og nytt.

Totalrehabilitering av eiendommen

I 2019 kjøpte vi hjørnegården Pilestredet 12. Med unntak av KID Interiør i første etasje sto bygget tomt i etasjene over. Da vi kjøpte bygget, hadde det sårt behov for oppussing. Hjørnegården ble derfor totalrehabilitert både innvendig og utvendig, forteller prosjektleder Kim Anders Berglund. – Vi ønsket å få frem og bevare originale elementer, samtidig som vi ønsket å skape et topp moderne kontorbygg. Til dette har vi fått hjelp av Aktiv Bygg, som via godt håndverk har ivaretatt bygget på best mulig vis. Vi har hatt fokus på både funksjonalitet og estetikk for å skape et best mulig lokale, forklarer Berglund. I ledd med tanken om å bevare eksisterende elementer har vi tatt frem originale teglsteinsvegger og gamle bjelker, og gjort disse til en naturlig del av uttrykket. – I tillegg til at dette er mer bærekraftig, er det også med på å få frem byggets sjel, forklarer Berglund.

 

Teglsteinsvegger i innglassert bakgård

Vi valgte å legge et glasstak over bakgården. På den måten kan den brukes hele året rundt, i tillegg til å få et flott, naturlig lys inn. 

BREEAM in-use -sertifisert

Det er viktig for oss å bygge og forvalte eiendommer på en så miljøvennlig og bærekraftig måte som mulig. Vi har derfor hatt fokus under rehabiliteringen på å gjøre Pilestredet 12 til et BREEAM in-use – sertifisert bygg. – Sertifiseringsmetoden har vært et effektivt verktøy for oss for å måle og forbedre miljøprestasjoner i bygget, med mål om å redusere energibruk og miljøbelastninger. Vi er veldig fornøyde med å ha fått denne sertifiseringen for bygget, avslutter Berglund.

 

Mennesker som jobber i kontorlandskap

I etasjene oppover finner du kontorlandskap og flotte møterom

 

Kontorlandskap og person som sitter på stillerom

Små, effektive stillerom/arbeidsrom er viktige tilskudd i det åpne landskapet

 

Mann på vei ut av stillerom

Bygget har blitt topp moderne etter oppussingen

 

Fire personer på møterom

Her har vi tatt frem gamle teglsteinsvegger for å skape en fin kontrast mellom nytt og gammelt.

 

Mennesker som spiser i en kantine

Inngangspartiet er lyst og åpent, med sitteplasser.

Fellestoalett i kontorbygg

Toalettene er minst like fine som resten av bygget.

Relaterte artikler

Opsahl Eiendom er miljøfyrtårnsertifisert!

Opsahl Eiendom er miljøfyrtårnsertifisert!

  • Aktuelt
Opsahl Eiendom kjøper to nye eiendommer på Ulsrud

Opsahl Eiendom kjøper to nye eiendommer på Ulsrud

  • Aktuelt