Kongens gate 2

Kongens gate 2

Sentrum, Oslo

Den vakre, historiske hjørnegården på Bankplassen i Oslo er under rehabilitering for å finne tilbake til sin gamle prakt.

Om:Flott hjørnegård sentralt i Oslo

Den flotte bygningen i Kongens gate 2 ble oppført av murmester Henrik Christensen fra Kristiania i 1892-94, etter arkitekt Henrik Nissens tegninger. Nissens assistent i arbeidet var Henning Astrup. Vi arbeider nå med å rehabilitere bygget. Kongens gate 2 skal bli et moderne kontorbygg, der originale elementer og detaljer bevares.

Bygget

Kongens gate 2 er i pusset tegl og har fire fulle etasjer, der hjørnet er brukket med et hengende karnapp. Hovedfasaden vender mot Bankplassen, og har en asymmetrisk komposisjon, der hovedaksen markeres med kraftige balkonger og et svunget gavloppbygg. Stiluttrykket er senhistorismens nyrenessanse. Som en typisk sentrumsgård har denne eiendommen vært underlagt utallige større og mindre forandringer i 1900-tallets løp. I 1930 ble det utført større utbedringer etter en brann.

Beliggenhet

Kongens gate 2 ligger meget sentralt til i historiske Kvadraturen i Oslo sentrum. Det er flere restauranter, barer og museum i umiddelbar nærhet. Akershus festning ligger kun noen minutter unna. Navnet Kvadraturen har i nyere tid blitt benyttet på den del av byen som kong Christian IV grunnla ved Akershus festning etter bybrannen i Oslo 1624. Dette er dermed det eldste eksisterende strøket i Oslo, og var frem til bygrensen ble utvidet i 1794 den eneste ikke-militære bebyggelsen i Christiania. Etter å ha vært «det eneste» sentrum i byen i flere hundre år fikk Kvadraturen etter hvert konkurranse fra andre deler av Oslo sentrum, og har i de senere år utviklet seg til en kontor- og administrasjonby som i dag har 25 000 arbeidsplasser.

Kollektivtilbud

T-bane: Stortinget T 700 m
Tog: Oslo sentralstasjon 900 m
Buss:  Kvadraturen busstopp 250 m
Trikk: Dronningens gate 170 m
Flybuss/-tog: ​Oslo sentralstasjon 900 m

Kontakt oss

Ta gjerne kontakt med oss dersom du lurer på noe. Send oss en generell henvendelse eller kontakt oss direkte.

Vegard Martinsen
Leder næringseiendom

992 76 207
vegard@aoe.no

Se flere av våre eiendommer

Våre eiendommer