Hva er fordelene ved å sitte i et gründerfellesskap?

Hva er fordelene ved å sitte i et gründerfellesskap?

Aktuelt

10. mai 2022

Coworking-spaces, gründerfellesskap, kontorfellesskap – kjært barn har mange navn. Det er ingen tvil om at gründerfellesskap er i vinden, og det er ikke uten grunn.

Hva er et Gründerfelleskap?

Et gründerfellesskap er et kontorlokale/-område dedikert til gründere og nyoppstartede bedrifter. Her har bedriftene egne kontorer eller kontorplasser, og deler utstyr og fellesområder som tekjøkken, loungeområder, stillerom og lignende. Området er ment å legge til rette for interaksjon og kunnskapsdeling på tvers og kan gi deg som er gründer mange fordeler.

Utvid nettverket ditt og lær noe nytt

Når du sitter i et gründerfellesskap er det naturlig at du blir kjent med andre gründere; både nyoppstartede og mer etablerte. Når flere bedrifter fra ulike bransjer sitter på samme sted kan man dra mye nyttig lærdom av hverandre. I tillegg er dette en perfekt arena for å utvide nettverket ditt. Kanskje møter du noen med nettopp den kompetansen du har behov for. Eller sitter din første kunde på naboplassen? Man får mange muligheter av å ha kontorlokaler i et slikt miljø.

Spre ordet – gratis markedsføring

Er det noe man trenger som nyoppstartet bedrift er det markedsføring av hvem man er, hva man driver med og hvilke produkter man tilbyr. I mange gründerfellesskap er det fokus på å fremsnakke leietakerne, og mange gårdeiere gir deg muligheten til å fortelle om deg og din bedrift i ulike fora. Eksempler kan være under arrangementer, på sosiale medier, skilter, artikler, nyhetsbrev og lignende.

Vær så sosial som du vil

Ønsker du å spise lunsj sammen med noen? Eller ta en liten pause fra jobb med en tur i kaffebaren og et slag bordtennis? Eller kanskje ønsker du å trekke deg tilbake i stillhet med arbeidet ditt? Det fine med gründerfellesskap er at du har mulighet til å velge hvor sosial du ønsker å være. Og nettopp det sosiale er en av hovedgrunnene til at gründere stadig oftere velger gründerfellesskap.

Fordeler og fasiliteter

Mange gründerfelleskap har ulike fordeler og fasiliteter som bidrar til å øke trivselen. Dette inkluderer ofte møterom, kantine, kaffebar, posthåndtering, treningsrom, vaktmester, arrangementer, ulike tilbud på produkter og tjenester og annet. Les om Skullerud Parks fasiliteter her.

Gi et profesjonelt førsteinntrykk

Ved oppstart av ny bedrift er ofte hjemmekontor alternativet til profesjonelle kontorlokaler. Ved å gå for et gründerfellesskap i en næringspark får du attraktive lokaler med flott resepsjon, møterom og fellesområder. Dette gjør at bedriften fremstår profesjonell og gir et godt førsteinntrykk til potensielle kunder og samarbeidspartnere Bli kjent med gründerfellesskapet vi har i Skullerud Park.