Kjøpte nytt hus med solcellepanel – reduserte strømkostnadene med 25%

Kjøpte nytt hus med solcellepanel – reduserte strømkostnadene med 25%

Aktuelt

19. september 2022

Sommeren 2019 sto 72 hus ferdig på Furumo i Ski. Alle husene har solcellepanel på taket slik at familiene som bor her kan produsere sin egen fornybare energi. Vi har snakket med Kim Tingvold som flyttet inn i en av de første husene. Han forteller om hvordan det er å bo på Furumo og avslører hva strømregningen for august kom på.

Ønsket nybygg

-Jeg er i fra Langhus, men har bodd 20 år i Oslo. Etter hvert fikk jeg barn som skulle begynne på skolen, da tenkte jeg at det hadde vært fint å komme tilbake til et kjent området med familie og venner i nærheten, sier Kim.

Kim forteller videre at han ønsket å kjøpe nybygg for han ønsket et hus med god isolering, ventilasjon og likte spesielt godt at husene på Furumo skulle bygges med solcellepanel på taket.

-Hvis jeg skal noen gang flytte igjen vil jeg se etter en bolig med solcellepanel, sier Kim. Han forteller videre at hans foreldre også har installert solcellepanel, etter å ha sett fordelene og hvor godt det fungerer.

«Det er veldig god kvalitet på det som er bygget her», Kim Tingvold.

Kim Tingvold

Selger strøm til spotpris

I august solgte Kim 434,57 kWh som han ikke selv trengte. Mange soldager og lite behov for oppvarming av huset gjorde at strømregningen endte på 38 kr.

-Når jeg selger strøm får jeg spotpris, de endret faktisk på avtalen i år, for tidligere fikk man kun 1 krone per kWh, forteller Kim.

 

Solcellepanel

Kim forklarer at solcellepanelene ikke produserer strøm hvis de er dekket av snø om vinteren.

-Siden er det færre soltimer (og mulig snø) vil produksjonen ofte være liten eller null i vintermånedene, sier Kim. Videre forteller han at litt nedbør av og til er bra for å få vasket panelene rene. Solcellepanelene er vedlikeholdsfrie og har en levetid på rundt 30 år.

 

Lavere kostnader

Kim estimerer at han har ca. 25 prosent lavere strømkostnader på grunn av solcellepanelet i året.

-Jeg lader elbilen direkte med energi fra solcellepanelet, forteller Kim.

Solcellepaneler på tak på rekkehus

Livet på Furumo

-Her på Furumo bor det mange nyetablerte barnefamilier, det er et hyggelig lite samfunn, sier Kim. Det bor mange barn her og det er fint at vi har 3 lekeplasser, ZIP line og fotballbane. Vi har fellesarrangement på 17. mai hvor vi dekker opp langbord ute, så det er hyggelig og sosialt og bo her, legger han til.

-Jeg synes det beste med å bo her er at vi har marka og naturen rett utenfor døra, sier Kim. Jeg kan løpe en tur, eller gå på ski. Samtidig er vi nærme Ski-stasjon og toget til Oslo. Dette er et trygt område og et hyggelig nabolag avslutter han.